УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ привітав священиків і семінаристів, які прибули послужити людям на Майдані

04.12.2013 15:06
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
15
У день празника Введення до храму Пресвятої Богородиці Глава УГКЦ ще раз закликав молитися за Україну.

«Вітаю всіх наших священиків із різних міст і сіл, які прибули, аби бути разом зі своїм народом. Вітаю братів-семінаристів, зокрема з Львівської духовної семінарії, які на чолі з ректором і віце-ректором прийшли, щоб послужити людям на Майдані. Вітаю всіх вас, які, можливо, як Пречиста Діва Марія, покинули свої теплі домівки й прийшли сьогодні до столиці нашої України, щоб шукати дорогу до надії, до кращого майбутнього для нашої держави і для нашого народу».

Він відзначив, що ми сьогодні ввійшли в цей храм у дуже непростий день в історії нашого народу. Можна сказати, що ми нині сповнені змішаних почуттів. З одного боку – тривога, з іншого – надія.

«День, який ми переживаємо, є не тільки сповнений тривоги, а й надії. Тому що в наших пошуках ми, християни, робимо крок до Бога. Навіть у такий непростий час ми не сходимо з дороги Його заповідей, - заповідей любові до Бога і ближнього. Святкуючи свято Богородиці, ми разом з нею робимо свято понад агресією, насиллям, ненавистю. І своєю дорогою показуємо дорогу всьому українському народові, яка є дорогою виходу з тої непростої ситуації, що в ній ми опинилися. Бо немає іншої дороги, якою ми повинні йти, як дорога Христових заповідей, - та дорога, якою є сам Христос. Бо Він сказав: «Я є Дорога, Істина і Життя», – завершив Глава Церкви.

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні