УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ: «Таке відчуття, що за нашими плечима хтось торгує нашими душами»

16.02.2016 13:07
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
10
Ми, люди, часом потребуємо й очікуємо утіхи. І ось богопосвячена особа є та, хто несе те світло у своєму серці, показує, хто є нашою утіхою і в кого її треба шукати…
Зображення 1 / 6 Користуйтеся клавішами для перегляду

Такі слова сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді до вірних на празник Стрітення Господнього в місті Обухів (Київщина).

Свято Стрітення Господнього є одним із найбільших дванадцяти християнських свят у році. Цей день є особливим днем молитви за наше монашество. У нашій Церкві це є день богопосвячених осіб. «Чому? Бо та людина, яка посвятила своє життя Богові, вступила до монастиря, теж стала подібна до свічки…» – пояснив Предстоятель.

Проповідник відзначив, що кожен із нас переживає ніч темряви. «Переживаємо ніч, коли ми почуваємося покинутими, коли ми не маємо світла. Так видається, що тої ночі прийде ангел смерті і все скінчиться. Ми часом потребуємо і очікуємо утіхи. І ось богопосвячена особа є та, хто несе те світло у своєму серці, показує, хто є нашою утіхою і в кого її треба шукати. Та богопосвячена особа теж подібна до свічки. Бо Христос казав своїм учням: ви є світло світу. Світильник не запалюють, щоб його сховати десь під ліжком, але ставлять його на видне місце, аби він освічував усім тим, хто є в кімнаті. Ось тими світильниками в особливий спосіб є богопосвячені особи. У них ми часто шукаємо потіхи, духовної потіхи», – зазначив Блаженніший Святослав.

Він відзначив, що за останні дні ми багато пережили темряви, розгублення, непорозуміння. «Таке відчуття, що за нашими плечима хтось торгує нашими душами, хтось домовляється, навіть на рівні релігійних світових діячів. Але сьогодні Христос каже: Не бійтеся, бо світло є з вами. Навіть коли сьогодні хтось вас не розуміє, навіть хтось із тих, хто є на цій землі провідниками, будьте певні, що Той, хто вас розуміє і є вашим спасінням, - це сам Господь Ісус Христос», – наголосив Предстоятель.

«Отож нехай Він вийде кожному з вас сьогодні назустріч. А освячені свічки принесіть додому як символ і знак Божого світла та надії, яка є між нами цього дня», – побажав Глава УГКЦ усім вірним.

По завершенні Літургії Глава УГКЦ освятив ікону і  ризу, яку йому подарували монахи із Гроттаферратського монастиря і яка відтепер перебуватиме в Обухівській обителі.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні