УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ у Броварах: «Як ми відроджуємо Церкву на своїх історичних теренах, так відродимо нашу Україну»

08.10.2017 23:00
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
6
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 8 жовтня 2017 року освятив у місті Бровари греко-католицький храм Трьох Святителів.

Співсвятителями були владика Богдан (Дзюрах), секретар Синоду Єпископів УГКЦ, та владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії.

Помолитися з нагоди освячення храму прийшло кілька сотень вірних.

У своїй проповіді до вірних Глава Церкви відзначив, що, освячуючи цей храм, маємо подякувати Богові, що Він є присутній з нами: «Через наші людські зусилля Він продовжує збирати людей і дарувати їм життя вічне, подібно як рибальська сіть збирає рибу і виводить її з глибини, - виводить із глибини, можливо, темряви, розпуки, незнання, болю, страждання і підносить до іншої дійсності, до життя вічного, того життя, яке тут, з того освяченого престолу, сьогодні починає бити ключем світла і живої води. Нехай буде Господь Бог благословен за те, що ми сьогодні бачимо тут, у Броварах, плоди чудесної молитви, Його сили і благодаті, присутності між нами», − сказав проповідник.

«Пливіть на глибину і закиньте ваші сіті». «Гадаю, ці слова сьогодні звернені до кожного з нас, хто слухає це Боже Слово. Бо храм Господній отці Церкви часто порівнювали з рибальським човном. Човен не має змісту сам у собі. Цей храм освячений не для того, щоб закритися і тішитися своєю внутрішньою славою і величчю. Цей храм, цей човен є для того, щоб з нього закидати сіті в широке море міста Бровари або й поза його межами», − вважає Блаженніший Святослав.

«Господь Бог сьогодні каже вам, − продовжив духовний лідер греко-католиків, − броварська громадо, випливайте на глибину. Не закривайтеся в цьому храмі, виходьте назовні до тих людей, які ще, можливо, не знають дороги до Нього. Закидайте ваші сіті, сіті людських стосунків, своїх знайомств, людського спілкування, шукайте тих людей, які ще сьогодні не знають Бога, але живуть поруч із вами. Шукайте тих людей, які ще не пізнали сили Божого Слова, яке може бути діяльним у їхньому житті. Шукайте тих людей, які ще не є охрещені, не прийняли дару життя вічного, тому що до вас сьогодні, отці й миряни, Христос каже: вас Я хочу зробити рибалками людей».

За словами Глави Церкви, притча про рибалок є іконою і завданням для нас усіх проголошувати Боже Слово, проповідувати Христове Євангеліє з кафедри цього храму сучасній Україні, - Україні, яка так потребує Божого світла, яка так потребує слова надії, Божої сили, яка б зробила успішною нашу працю, нашу боротьбу, навіть наші страждання і кров.

«Бо часом нам видається, що ми обертаємося у порожнечі. Ми діємо, боремося, вмираємо за свою Батьківщину, а нічого не змінюється. Та, гадаю, Ісус сьогодні нам каже: Не розчаровуйтеся. Бо розчаровуються лише люди, які не вірять у Бога. Не падайте в розпуку, бо в розпуку падають лише ті, які не знають, де взяти сили Божої, щоб досягнути успіху не власним зусиллям, але Його світлом і силою. Сьогодні Господь Бог хоче, щоб ми підпорядкували Божому Слову, Його силі все те, що робимо. І будьте певні, що так, як ми збудували цей храм, цю громаду, як відроджуємо нашу Церкву на наших історичних теренах, так ми оновимо, відродимо і зробимо успішною нашу Україну. Тільки не біймося в нашому зусиллі, у нашій праці пливти на глибини. Не біймося ставати перед великими викликами в нашому житті, бо Господь Бог, даючи нам завдання, дає нам і себе, свою силу, своє слово, аби досягнути успіху, до якого Він нас веде», − переконує Предстоятель.

«Нехай ці три святителі: Василій Великий, Григорій Богослов та Іван Золотоустий − побажав Блаженніший Святослав, яким ми посвячуємо цей храм, будуть вашими учителями, вашими небесними заступниками і допоможуть вам звершити чудесну ловитву у вашому житті, у наших Броварах і у вільній незалежній Україні.

На завершення Богослужіння Глава УГКЦ подякував будівничим храму, жертводавцям і всім парафіянам. Особи, які упродовж років своїми молитвами, талантами, матеріальними і духовними дарами доклалися до зведення Божого дому, отримали Патріарші грамоти.

 

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні