УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Бажаю, щоб це свято стало святом переміни наших сліз на радість!» — Блаженніший Святослав з нагоди Великодня

07.04.2018 14:05
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
3
Свято Воскресіння Христового говорить усім нам, що наші муки, страждання, болі й труднощі не є вічними! Вічним є життя у воскресінні. І навіть смерть є не кінцем, а переходом до вічного життя з нашим воскреслим Спасителем у свято перемоги! Це свято, коли життя перемагає смерть, - свято, коли Всевишній ділиться з нами своїм вічним життям у воскресінні.

На цьому наголосив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у своєму великодньому привітанні до вірян.

«Ми святкуємо найбільше християнське свято — Воскресіння нашого Спасителя, Пасху Господню. Це свято для нас має життєдайне значення. Я думаю, що саме це свято дасть нам можливість відповісти на фундаментальне питання: хто ж такі християни? Відповідаючи на це питання, яке, можливо, нам ставлять зараз люди інших релігій, віровчень чи навіть невіруючі, ми можемо з упевненістю сказати, що християни — це ті, які стали причасниками смерті і Христового воскресіння у Таїнстві Хрещення. Християни — це свідки воскреслого Христа», — зазначив Предстоятель УГКЦ.

За його словами, апостольська проповідь зводилася до двох слів: «Христос воскрес!» Апостоли бачили воскреслого Спасителя, бачили рани на Його прославленому тілі, чули Його слова, споживали вечерю після Його воскресіння, а відтак по всьому світу рознесли вістку про те, що Христос воскрес і смерть переможена. Апостоли були свідками Христового воскресіння.

Глава Церкви також додав, що ми, як християни третього тисячоліття, є спадкоємцями тих, які бачили і торкалися воскреслого Христа. Тож ми сьогодні можемо сказати до сучасної людини словами апостола Івана Богослова: «Те, що очі наші бачили, те, чого руки наші дотикалися, слово життя звіщаємо вам, щоб ваша радість була повна!»

«Ми знаємо, що християнські мученики всіх часів і народів, ідучи на муки за віру Христову, були свідками воскресіння. Так, вони входили в смерть, дозволяли себе вбити, але у момент свого мучеництва свідчили про життя, про життя після смерті. А також вони свідчили і те, що та смерть, якою їм погрожують мучителі, — є переможена. Адже та смерть є Пасхою, а їхня дорога — є у життя!» — підкреслив Предстоятель УГКЦ.

Блаженніший Святослав побажав усім вірянам, щоб це свято було святом оновлення нашої віри, надії та любові. «Бажаю, щоб кожен із нас у святкуванні цієї Пасхи ще раз зрозумів, ким ми є як християни. Бажаю, щоб ми знову відчули, що ми вже живемо життям вічним і прямуємо до нашого Господа, навіть незважаючи на смерть. Бажаю, щоб це свято стало святом переміни наших сліз на радість!» — зі щирістю промовляє духовний лідер греко-католиків.

«Нехай воскреслий Христос завітає до кожного з нас: до кожного, хто лежить у своєму замкненому гробі, у своїй шкаралупі, можливо, боячись вийти назовні і змінити світ на краще, який є довкола нас. Я хочу, щоб воскреслий Христос завітав сьогодні до кожної нашої домівки, в домівки кожного християнина, кожного українця в Україні і на поселеннях, подав нам свою життєдайну десницю воскреслого Спасителя, і повів нас за собою у життя! Христос воскрес! Воістину воскрес!» — привітав українців Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні