УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Я бажаю, щоб кожна українська мати відчувала себе членкинею руху «Матері в молитві»!» – Блаженніший Святослав у Стрию

04.08.2018 19:33
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
5
Перед Небесним Отцем усі ми є рівними, адже ми є Його дітьми. І тільки сила молитви матері є надзвичайно потужною, яка здатна наблизити нас до Всевишнього, а також попіклуватися про нас і захистити від усіх негараздів.

На цьому наголосив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав у своєму слові до вірних у суботі, 4 серпня, під час Архиєрейської Божественної Літургії в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці в Стрию, де відбувся ХІІІ З’їзд спільнот «Матері в молитві».

Після богослужіння учасники З’їзду молилися Молебень перед Ліською чудотворною іконою Богородиці.

«У Божому Слові Господь нам каже, що Він сотворив нас для того, щоб ми не були рабами, слугами або чужими для нашого люблячого Небесного Отця. Всевишній сотворив нас для божественного синівства. Перше слово найважливішої молитви, яку залишив для людини Спаситель, – це молитва, яка починається зі слів «Отче наш», – звернувся на початку своєї проповіді до присутніх Предстоятель УГКЦ.

За його словами, якщо нас хтось запитає, ким ми є як християни і як люди, то ми повинні відповісти, що ми є дітьми Божими. Той, хто не знає Бога, як свого батька, то не може в Нього вповні вірити. Адже Царство Небесне потрібно унаслідувати.

«Коли ми намагаємося зрозуміти, як правильно передавати християнську віру, як навчити наших дітей, ким є для них Господь, то Церква починає розуміти, що без вас, дорогі матері, тепер вона не може цього зробити. Адже тільки матір може відкрити всю глибину дитині, коли говорить, що ти є дитиною: моєю і Божою. Саме тоді дитина сприймає Боже Слово крізь призму свідоцтва та молитви своєї рідної матері. Можна сказати, що бачачи і впізнаючи обличчя своєї матері, дитина може відкрити для себе обличчя Небесного Отця», – промовив Глава УГКЦ.

На його думку, у сучасній культурі людина перетворюється на сироту, бо вона одразу хоче бути дорослою, самостійною, їй важко подбати про зв'язок з матір'ю. Тому такій людині не легко збагнути, що вона є Божою дитиною.

Окрім цього, Предстоятель УГКЦ акцентував на вагомому значенні молитви матері, бо, на його погляд, без молитви матері немає глибокого й справжнього життя християнської людини. Ба більше, немає повноцінного молитовного життя в Христовій Церкві.

«Україна зараз стоїть у тій борні, яку веде, – завдяки молитві української матері, яка своїм молитовним покровом огортає своїх дітей на фронті, лікує їхні рани, будує кращу долю та випрошує доброї долі для нашого народу і держави», – сказав Глава Церкви.

Варто зауважити, що очільник греко-католиків висловив щиру вдячність матерям. Він зазначив, що вони допомагають нам зрозуміти велику силу любові Господа до нас, а також і те, що ми є Божими дітьми.

«Я хочу подякувати, дорогі «Матері в молитві», за те, що ви вдень і вночі скликаєте вогонь Святого Духа на нашу землю і на наш український народ; що ви пригадуєте, ким ми є, що ми є дітьми Господа. Ми тоді отримуємо передсмак Царства Небесного, який є між нами... Вчімося разом молитися! Я бажаю, щоб кожна українська мати відчувала себе членкинею руху «Матері в молитві». Я прагну, щоб ця сила, яку Всевишній дав вам у руки, була запорукою національної сили, нашим скарбом, ключем до перемоги», – сказав Блаженніший Святослав.

А потім додав: «Ми у Стрию будемо споглядати обличчя Пресвятої Богородиці, бо тут відчуваємо її близькість до нас у Ліській чудотворній іконі Богородиці. Це місце є особливим для синівського спілкування людини з Богом. Ми хочемо просити в Ліської Богородиці, щоб вона навчила нас бути дітьми Божими та правильно молитися… Нехай сила материнської молитви обновить лице української землі!» – наприкінці промовив Предстоятель УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні