УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Український народ показує світу, що є цінності, за які варто віддати життя, — це віра в Бога і свобода», — Блаженніший Святослав у Слоцбурзі

13.08.2018 10:16
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
2
Віра в Бога має надзвичайну силу та могутність, адже вона допомагає нам відкрити та прийняти вічне життя. Українці демонструють відвагу: у скрутний час своїми вчинками показують важливі цінності — віру в Небесного Отця та у свободу.

На цьому наголосив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час своєї проповіді до вірних у неділю, 12 серпня, під час Успенської прощі до Слоцбурга (США), на горі Марії.

На початку своєї проповіді Предстоятель зазначив, що у цей час збіглося три ювілеї: 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України, 60-річчя створення Філадельфійської митрополії, а також піднесення Стемфордського екзархату до рівня єпархії. Окрім цього, Глава УГКЦ зізнався, що йому надзвичайно приємно стояти на тому ж місці, на якому 50 років тому був патріарх Йосиф Сліпий. Блаженніший Святослав привітав усіх присутніх з цими визначними подіями.

Цього дня зі сторінок Святого Письма до нас линуло запитання: що я маю доброго чинити, щоб мати життя вічне? Історія про те, як багатий юнак цікавиться цим в Ісуса Христа. Багатий юнак — це людина, яка шукала свій життєвий шлях, тому ставила собі глибокі запитання: чи справді існує життя вічне і чи справді воно може бути скарбом?

«Вічне життя є даром і цей дар дається людині в особі Ісуса Христа. Він поставив фундаментальний вибір перед молодим юнаком: обрати вічне чи дочасне (тобто те, що не переминає, чи те, що швидко можна втратити). Бідний юнак не знав, що відповісти, і тому вийшов засмучений. Йому здавалося, що те, що він зараз має у своїх руках, є надійним... Проте Боже Слово запрошує нас на ризик, бо справжній скарб — на небі. Вічне життя є більш реальним, ніж наші особисті земні плани, сподівання, ілюзії чи людські діла. Вічне життя — віра в Бога, яку ми можемо відкрити у своєму серці. Тільки віруючи в Бога і приймаючи дар вічного життя, ми можемо бути собою і зібрати скарби, які не минають», — запевняє Предстоятель УГКЦ.

За його словами, вічне життя не можна заробити, але його можна прийняти. Тому нам варто прийняти Сина Божого як свій найбільший скарб, і Він дасть життя вічне. Тоді ми переконаємося, що коли поставимо у своєму житті Господа і Слово Боже на перше місце, тоді все в нашому житті стане на свої місця.

«Люди є найбільшим багатством нашої Церкви», — переконує Предстоятель. А згодом додав: «Зараз український народ спливає кров’ю і відстоює Незалежність своєї держави, цим він показує світу, що є певні цінності, за які варто віддати своє життя, — це є віра в Бога та свобода», — промовив Глава УГКЦ.

На його думку, ми прийшли на землю без нічого і залишимо її з порожніми руками, а нашим скарбом буде те, що ми назбирали на землі.

«Сьогодні я хочу віддати під Покров Пречистої Діви Марії нашу Церкву в США! Моліться, щоб нові хвилі наших людей, які прибувають на цей континент, не розчинилися у великому морі і не втратили свого найбільшого скарбу — віри в Бога... Нехай наша Церква через ваші молитви отримає новий імпульс до життя у цій країні, а наш український народ міг сказати: «Україна була, є і буде, бо з нами Бог!» — додав наприкінці Блаженніший Святослав, а також подякував усім за присутність та за їхню любов до Всевишнього та до Церкви.

Департамент інформації УГКЦ

 

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні