УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Апостольський нунцій в Україні передав вітання і благословення Святішого Отця Франциска з нагоди Різдва

10.01.2019 08:18
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
8
Український народ, попри різні випробування, завжди прагнув відшукати Боже обличчя, а також віднайти свободу. На цьому наголосив у своєму зверненні до вірних з нагоди Різдва Христового Архиєпископ Клаудіо Гуджеротті, Апостольський нунцій в Україні.

“Ми є свідками надзвичайного свята, яке перевищує наше розуміння, — Бог не міг наблизитися ближче до нас, аніж через своє воплочення”, — такими словами звернувся до українців Архиєпископ Клаудіо Гуджеротті, Апостольський нунцій в Україні.

Варто зазначити, що він висловив слова глибокої та щирої вдячності за наданий йому привілей бути запрошеним до участі в Літургії з нагоди Різдва. Крім того, він поділився радісними емоціями з нагоди того, що може передати вітання і благословення Святішого Отця Франциска.

“Український народ не переживав метафоричні заслання, але відчув на собі справжнє вигнання, причому неодноразово на власній землі. Це зруйноване виселення і знову повернення до первісного райського саду є гарантією, що не існує вічних вигнань. І до цього голосу долучається голос Папи, щоб заявити: ми існуємо, щоб допомогти народам повернутися із заслання і ввійти знову в землю обітовану”, — зауважив Апостольський нунцій в Україні.

А згодом додав: “Якщо це є бажанням Церкви для всіх народів, то в особливий спосіб воно стосується вашого народу, який у своїй історії завжди прагнув відшукати обличчя Боже... Пошук не є задля фізичних вправ, але для того щоб знайти і відчути свободу та жити творчо. Саме це і є нашим Різдвом, — Різдвом яке повторюється кожного року, яке, я б сказав, повинно продовжуватися кожного дня і в кожному серці”.

За його словами, Папа Франциск доручив Блаженнішому Святославу як Главі УГКЦ важливе завдання — “бути батьківським і люблячим хранителем сердець ваших дітей”.

“Сила Різдва, яке ми сьогодні переживаємо і досвідчуємо, є, безперечно, і вашою невичерпною силою, за яку Папа молиться до Господа, щоб додавалося добре здоров’я, щоб ви могли відвідувати всі ті місця у світі, про які ви згадали раніше, де зростає і розвивається Українська Греко-Католицька Церква”, — підкреслив наприкінці свого слова до греко-католиків Архиєпископ Клаудіо Гуджеротті.

 

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні