УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Якщо будете вміти відрізняти правду від брехні, то жоден брехливий політик не отримає вашого голосу», - Глава УГКЦ до молоді в Зарваниці

13.07.2019 17:57
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
6
Нам варто відкривати, пізнавати і знати Істину, тобто Господа. На цьому наголосив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав під час зустрічі з молоддю у Зарваниці у суботу, 13 липня 2019 року.

Предстоятель переконаний, що до молоді повинна бути особлива увага: Церква мусить чути юних осіб.

«Українська молодь є найкращою! - звернувся Глава Церкви на початку зустрічі до молоді. - Мені було дуже приємно, що торік під час Папського Синоду, присвяченого молоді, у Римі українська молодь поставила на перше місце Бога і родину, коли відповідала на запитання, що для неї найважливіше... Мені відразу пригадуються слова з Євангелія: шукайте спершу Царства Небесного і його справедливості, а все інше вам додасться. Я хочу подякувати вам, що ви шукаєте те, що найважливіше, що хочете бути справжніми людьми».

Згодом Глава УГКЦ говорив до молоді про правду.

Блаженніший Святослав згадав про момент зі Святого Писання, коли Син Божий був на суді перед Пилатом: «Істина - це не “щось”, а “хтось”, тобто Ісус Христос... У світі мало хто зараз шукає правди, бо сучасний світ є світом постправди. Ми це розуміємо, бо Україна прагне, щоб її правду знав світ, і зіштовхуємося зі стіною байдужості».

Духовний лідер греко-католиків зауважив, що тепер ми переживаємо передвиборчий період і «Україну полонила неправда».

«Цього року ми відзначаємо 30-річчя виходу з підпілля УГКЦ. Наші попередники доводять, що за правду потрібно боротися. Ба більше, слід терпіти переслідування за неї і навіть померти. Адже той, хто не знає правди, - живе в темряві. Тож бути християнином - означає бути учнем і свідком правди… Кожен із нас у своєму сумлінні покликаний шукати правду - це зміст християнського життя». 

За словами архиєрея, світ обов'язково буде випробовувати нас щодо того, якими ми є християнами.

«Хочу вам побажати, щоб ніхто вас не обдурив. Бо якщо ви будете вміти відрізняти правду від брехні, то жоден брехливий політик не отримає вашого голосу… Будьте учнями правди і її свідками. Ніколи не соромтеся її засвідчити і побачите, що всі ми разом будемо справжніми», - підкреслив Блаженніший Святослав.

Відтак відбулася друга частина зустрічі з молоддю у Завраниці: відповіді на запитання молоді. Про найцікавіші запитання і відповіді повідомлятимемо згодом.

Нагадуємо, що 13-14 липня 2019 року триває цьогорічна Загальнонаціональна проща до Марійського духовного центру «Зарваниця». Традиційно у перший день прощі проводиться зустріч з молоддю і багатотисячний похід зі свічками від парафіяльної церкви до чудотворного місця, де єпископи, священники та миряни моляться Молебень до Богородиці та просять у Матері Божої заступництва для нашого народу та миру для України.

У неділю, 14 липня, центральною подією прощі є Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Блаженніший Святослав.

 

Департамент інформації УГКЦ 


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні