УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ: «Ми сьогодні молимося, щоб український народ зробив правильний вибір і не став на дорогу смерті»

25.10.2020 19:53
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
Той, хто хоче збудувати в Україні простір життя, де б можна було жити, не втікаючи з тієї держави, має основувати свою діяльність тільки на Божій правді. Таке переконання висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді до вірних у Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Предстоятель розповів, що з ранніх часів християнства Церква навчала про дві дороги, які відкриваються перед людиною. Одна – дорога смерті. Це відкинення Бога, Його закону, правди. Така дорога остаточно веде до Некрополісу, до міста померлих. Це дорога безнадії.

«Але той, хто приймає Христа, – переконує Глава Церкви, – як джерело воскресіння і життя, іде дорогою життя і має надію. Має надію не лише витримати всі труднощі земного життя, а й отримати життя вічне. Тому каже Христос: Я є воскресіння і життя, Я є дорога, правда і життя. Хто йде дорогою, якою веде нас Христос, будьте певні, ніколи не перебуватиме в стані розпуки і безнадії. Бо саме надія на вічне життя є змістом християнської надії».

Соціологи часто питають українців: чи правильною дорогою рухається наша держава? Чи правильно рухається наше суспільство? «Ми, як християни, кажемо, що є дві дороги. Одна дорога – це знищення, руйнування, корупції, розпаду і остаточно смерті. А друга – дорога правди, життя. Це дорога, яка базується на Божому слові. І дороговказом, який показує цю дорогу, є Божий закон, Його правда», – вважає Блаженніший Святослав.

Сьогодні в Україні відбуваються чергові вибори до місцевих органів державної влади. «Напередодні цих виборів, – зазначив проповідник, – була одна ініціатива наших мирян. Вони запитували кандидатів, на якому законі ті будують свою програму... Очевидно, що ми сьогодні молимося, аби український народ зробив правильний вибір, не став на дорогу смерті, не дав майбутнє свого народу в руки тих, які поведуть нас дорогою знищення і безнадії».

«Нехай основою нашого громадського, суспільно-політичного життя буде християнська надія, яка допоможе нам усе перетривати, а фундаментом закону України буде Божий закон. Бо те, що суперечить Божому закону, насправді є беззаконням, дорогою в нікуди. Нехай милосердний Господь поспішить до кожного з нас, хто страждає, хто дивиться в очі смерті, хто переживає час розпачу... Нехай Його животворне слово буде тією силою, яка поможе нам іти вперед», – побажав усім і кожному Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ
Фото: Олександр Савранський

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні