УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ до учасників фестивалю «Вітер На-Дії»: «Нехай вітер Божого Духа підхопить кожного з вас, а надія супроводжує на всіх дорогах земного життя»

12.09.2021 19:01
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
Фестиваль «Вітер На-Дії» має дуже багато різних завдань, але покликання одне – допомогти сучасній молодій людині крокувати своїм життям разом із Христом. На цьому наголосив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у відеозверненні до учасників фестивалю, який проводиться сьогодні, 12 вересня 2021 року.

Предстоятель привітав усіх учасників унікальної християнської молодіжної події. А відтак зазначив, що ми, як християни, сьогодні маємо надію, бо отримуємо її через віру в Бога. Своєю надією, сказав Глава УГКЦ, християни повинні оживляти людство і обставини, усіх людей, які сьогодні є поруч і живуть у нових обставинах історії України і світу.

«Сьогодні наш молодіжний фестиваль має дуже багато різних завдань, але покликання одне – допомогти сучасній молодій людині крокувати своїм життям разом із Христом», – наголосив Блаженніший Святослав і нагадав про Катехизм для молоді «Ми йдемо з Христом», який кілька місяців тому було презентовано в Українській Греко-Католицькій Церкві.

Звернення Блаженнішого Святослава, починаючи з 5:40:40:

Вся наша катехитична мандрівка, до якої ми закликаємо кожного сторінками цього Катехизму, – звернув увагу Отець і Глава УГКЦ, – нав’язана до біблійної події – подорожі Ісуса Христа зі своїми учнями до Емаусу. У цій подорожі Ісус Христос заглиблюється в розмову, яку учні ведуть у дорозі.

«Сумніви, болі, радощі та навіть розчарування учнів є важливими для самого Христа. Це означає, що сьогодні вони є важливими для нашої матері-Церкви», – сказав він.

«Христос запитує: про що ви між собою дискутуєте, навіть тут зібрані на фестивалі Вітер На-Дії? Чим ви живете? Якими є ваші проблеми? Бо все те, чим ви живете, дуже важливе для Христа. Саме тому Він заглиблюється в ці дискусії, сумніви, намагається стати поруч, іти разом і промовляти до молодого серця. Так само Він хоче промовляти до вас під час цього фестивалю», – підкреслив Глава Церкви.

«Усім вам, хто зібрався на цей фестиваль, бажаю, щоб ваші серця горіли, коли Господь Бог до вас промовляє. Хай Він розігріває ваші серця Божественною вірою, надією, любов’ю, щоб ви, вернувшись додому, змогли запалити християнською вірою, надією і любов’ю ще тисячі сердець ваших ровесників, рідних та близьких, усіх тих, кого дорогою зустрінете. Радості, миру, Божого благословення зичу всім вам, які берете участь у цьому фестивалі – "Вітер На-Дії"», – побажав на завершення духовний лідер молоді.

Департамент інформації УГКЦ,
фото з архіву

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні