УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ у Хрестопоклонну неділю: «Ми вже перемогли, і ця перемога з часом проявиться на українській землі»

27.03.2022 15:15
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
Нашими стражданнями і болями ця війна деколи притискає нас аж до землі, але поклоняючись Христові, ми вкотре встаємо. Встаємо і співаємо пісню надії, що смерть уже переможена. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своїй проповіді до вірних у Хрестопоклонну неділю під час Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

«А той ворог, – наголошує він, – який сіє смерть, їй служить, уже знищений силою нашого Спасителя. Ця перемога ще проявить себе на нашій українській землі».

Проповідник зауважив, що ця неділя, яка позначає половину нашого великопісного шляху до Воскресіння Христового, Церква веде нас за руку на Голгофу.

Глава Церкви вважає, що страждання і муки, які переживає сьогодні Україна, змінюють світ.

«Ми можемо сказати, що ні ми, ні наша держава, ні наш народ вже не будемо більше такими, якими ми були до війни. Стається щось нове. Ми бачимо, як сила Божа, яка являється в тілі України, змінює світ, перевіряє на справжність різні міжнародні інституції, навіть міжнародне право і закон», – сказав Блаженніший Святослав.

За його словами, сьогодні в Україні нашими стражданнями, єднаючись із хрестом Господнім, несучи його як прапор перемоги, ми стаємо, з одного боку, подивом для світу, а з іншого – джерелом надії.

Поклоняючись Чесному і Животворному хресту, ми нині справді беремо в руки знак і прапор перемоги. «Ми молимося за перемогу України, ми для неї живемо, для неї працюємо, навіть за неї страждаємо і вмираємо, але точно знаємо, що вона буде», – запевняє Глава Церкви. Бо в тілі України, додає він, із нами співстраждає сам наш Господь і Спаситель.

«Кожна ракета, – каже Блаженніший Святослав, – яка падає на наші голови, є ще одним цвяхом, вбитим не тільки в тіло українського народу, а й у тіло самого нашого Господа Ісуса Христа».

«І ті рани, які ми, як народ, носимо на своєму тілі, об'являються як животворні рани самого Спасителя. Тому Він каже нам: Я є з вами аж до кінця віку», – відзначив Глава Церкви.

Наприкінці Божественної Літургії ієромонах Ніканор Лоїк, адміністратор Патріаршого собору Воскресіння Христового, привітав Блаженнішого Святослава з 11-ю річницею його інтронізації на Отця і Главу УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні