УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ у 67-й день війни: «Запорука нашої перемоги – чистота нашого серця»

01.05.2022 15:56
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
Особливим болем продовжує бути наш Маріуполь, з якого рятують людей різними шляхами, різними дорогами… Проте ворог намагається зробити все, щоб місто стало великим кладовищем. Риє нові братські могили, знущаючись із місцевого населення.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні у 67-й день війни рф проти України.

Предстоятель відзначив, що останню добу знову схід і південь України палали. Знову була поранена ракетами наша Одеса і, фактично, був знищений Одеський аеропорт. Продовжують зазнавати бомбардувань Харків і Миколаїв, ці міста розстрілюють із різного виду зброї.

«Але Україна стоїть. Україна бореться. Україна молиться. Навіть більше, українське військо крок за кроком звільняє нашу землю від російського окупанта», – зауважив Глава УГКЦ.

У цей день Блаженніший Святослав роздумував над євангельським блаженством про чисте серце. Каже Христос: «Блаженні чисті серцем, бо вони Бога побачать».

«Ми знаємо, що бачити Бога – це одне з найважливіших прагнень кожної людини. Побачити Бога, жити перед Його обличчям, Його споглядати означає бути вічно щасливим, мати вічне життя і бути в повноті того життя, – сказав духовний лідер і додав: – Але Господь Бог створив людину як свій видимий образ. І саме серце є осердям людських думок і, взагалі, людяності, тим дзеркалом, яке зображає, показує цьому світові славу невидимого Бога».

«Бути чистим серцем, – пояснив духовний лідер, – означає справді побачити присутнього Бога у своєму серці, будувати із Ним чисті стосунки, не корисливі, не використовувати Його як засіб досягнення власних цілей чи задоволення своїх похотей і пристрастей. Бачити Бога у своєму серці означає брати участь у Його воскресінні. Ми говорили про цей дар воскресіння, який Господь Бог дарує людині в Таїнстві Хрещення, і про те, що повнота Божої присутності має виявлятися в наших стосунках із Богом і ближнім».

«Нехай Господь Бог проявить своє обличчя в Україні. Нехай благословить Україну через чистих серцем людей, які навіть в обставинах жорстокої війни вміють зберігати свою чистоту. Нехай чистота серця буде нашою силою в цих військових обставинах, нашою запорукою перемоги над злом», – побажав Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні