УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Блаженніший Святослав очолив Літургію у відпустовому місці на горі Звір у с. Литманова (Словаччина)

06.08.2012 18:57
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
Божественну Літургію співслужило шість архиєпископів і єпископів зі Словаччини та з-за кордону.
Зображення 1 / 19 Користуйтеся клавішами для перегляду

Під час відпусту до цієї святині в рамках святкування 1150-ї річниці прибуття святих Кирила та Методія на ці землі на Літургії молилося близько 20 тис. паломників. Отож Блаженніший Святослав наголосив у проповіді на тому, що Діва Марія вказала світові на гірчичне зерно віри УГКЦ, яка широко розвивається у світі. Крім того, він сказав про те, що той, хто вірить, здатен сприйняти те, що існує поза межами людських можливостей, адже може побачити невидиме, зробити надлюдське; для того, хто живе Божою силою, немає нічого неможливого.

«Найбільша гора, яку віра може усунути, – зменшення відстані між людиною й Богом, тому віра, як учить Церква, це є участь людини в Божому житті, Божій любові, участь у Божому знанні», – сказав промовець. Глава Церкви зазначив, що УГКЦ проголосила 2012 рік у Словаччині роком святих Кирила та Методія – слов’янських учителів, і в такий спосіб «ми, греко-католики, цього року маємо особливе завдання у світі від Господа». «Просімо в Пречистої Діви Марії дар віри для всіх, особливо для тих, хто її втратив, для тих, хто страждає, є розгубленим, відчуває, що не може знайти спокою, миру й щастя», – підкреслив він.

Детальніше про цю подію: www.ugcc.org.ua

Останні публікації

Популярні