УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Чому інколи здається, що стосунки і створення сім’ї були помилкою?» – відповідь у програмі «Живого радіо "Воскресіння"»

30.10.2018 11:16
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
Як оживити подружні стосунки? Що робити, коли сім’я у стані кризи чи й розлучення? Як відживити любов між близькими людьми чи жити так, щоб стосунки не потрапляли в ризикову зону розпаду і закінчення? Про це в ефірі програми «Вечірні діалоги з душпастирем» радіо «Воскресіння. Живе радіо» 29 жовтня говорив о. Дмитро Романко.

«Сьогодні фраза «криза в сім'ї», на жаль, нікого не дивує і часто сприймається як норма. Звичайно, кожна сім'я – особлива, проте всі християнські сім’ї об’єднує шлюб – момент, коли наше спільне життя ми віддаємо в руки Бога. І цей фактор є визначальним: сім’я – це не просто двоє людей, які вирішили поєднати свої долі, а й Бог у Святій Тройці. Тому в сім’ї треба бути людьми, що довіряють Богу і приймають сім'ю як дар та найбільший Божий задум, у якому він присутній», – каже о. Дмитро.

Бог створив людей різними, чоловіка і жінку, щоб виявляти нашу цілісність і цінність. Кохання базується на прийнятті інакшості, на цінності іншої людини для нас, і на цьому на початках і будуються близькі стосунки – на прийнятті й визнанні цієї цінності. Хоча, з іншого боку, Бог дав людині і свобідну волю, без якої немає любові. Але свобода волі – велика відповідальність кожної людини.

«Чому буває так складно? Чому інколи здається, що стосунки і створення сім’ї були помилкою? Передусім тому, що ми перестаємо довіряти Богові, перестаємо бути з Ним. Як і перестаємо бути з близькими нам людьми, бути разом, поруч, сподіваючись, що ще встигнемо, а зараз часу немає. Це не так, і поступово втрачається те, що живить стосунки і дає їм життя. Тому відповідь на питання «як оживити» буде такою: цінувати, докладаючи зусиль і виявляючи розуміння. Бачити сім'ю як цінність. Тому будь-яка криза – нагода переосмислити багато речей і в собі, і в стосунках», – сказав о. Дмитро.

Повний стрім програми «Вечірні діалоги» від 29 жовтня на «Воскресіння. Живе радіо» можна дивитися тут:

reradio.com.ua


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні