УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Слово Блаженнішого Святослава до молоді у Трускавці

26.06.2013 13:10
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
25
Блаженніший Святослав зазначив, що молодість - це нелегкий період життя людини.

Це час, коли людина, немов лелеченя, що скріпилось на силах, готується вилетіти з батьківського дому. Покидаючи рідну домівку, перед молодою людиною постає питання: що з собою взяти в дорогу? Що тут на рідній землі, у рідній домівці є найважливішим, без чого не можна вирушати в дорогу, щось таке, що може бути скарбом, який дасть нам можливість не загубитися, але лишитися собою на дорогах цього земного життя.

"Скажу вам, що Господь Бог дозволив мені свого часу побачити, куди "лелеки" летять з України у різних місцях поселеннях: від Південної Америки до Північної. Хочу сказати, що найважливішим скарбом, який несли з собою "лелеки" з України - те, що їм потім дало можливість вернутися додому, була християнська віра їхніх батьків", - наголосив Предстоятель УГКЦ.

Проповідник назвав віру найбільшим скарбом, який Бог дав людині. Більше того, цей скарб людина отримує і розвиває у Церкві. На думку Блаженнішого Святослава, найбільшою проблемою сучасної молодої людини є самотність. Ми збираємось у різні товариства, маємо велику кількість друзів, але, коли приходить біда і потреба, ми є самі. Почуття самотності має вбивчу, руйнівну силу. "Віруюча людина ніколи не є самотньою, бо знає і пам'ятає досвідом свого серця, що Бог про неї піклується", - ще раз підкреслив Блаженніший силу віри в Бога.

Джерело: sde.org.ua

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні