УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ у Житомирі: «Закликаю всіх інвестувати в життя і перемогти Божим миром війну, яку нам нав'язують»

16.01.2017 12:03
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
3
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у Різдвяний період, 15 січня 2017 року, відвідав із душпастирським візитом місто Житомир з нагоди 20-ї річниці служіння парафії Святого Василія Великого УГКЦ та річниці відновлення офіційної діяльності Церкви в Житомирі.
Зображення 1 / 3 Користуйтеся клавішами для перегляду

Одним із важливих заходів у місті для Предстоятеля Церкви був благодійний концерт «Різдвяне диво» у приміщенні Житомирської обласної філармонії імені Святослава Ріхтера, на якому збирали кошти на лікування 9-річного Володимира Каблова, який 26 листопада 2016 року потрапив під колеса тролейбуса.

«Різдвяне диво» відбулося за участю відомих виконавців із Житомира, Львова та Бахмута.

У своєму вступному слові Блаженніший Святослав пояснюючи важливість Різдва Христового, зауважив, що це подія всіх часів і усіх народів. «У нашому народі є традиція, шо на Різдво ніхто не засиджується вдома. А завжди намагається відвідати своїх найближчих і найдорожчих, сусідів, і своєю різдвяною радістю поділитися. Ми завжди знаємо, що коли ми ділимося своєю радістю, то вона помножується. Тому в цей благодійний вечір я хочу з вами перш за все поділитися цією різдвяною радістю», – сказав Предстоятель.

Знаємо, шо Ісус Христос народився серед ночі... «По-людськи кажучи, – вважає архиєрей, – ми себе сьогодні теж часто відчуваємо як серед ночі, – ночі терпіння, ночі війни, ночі страждань українського народу. І тому так потребуємо світла. І те небесне світло приходить до нас у Різдві. Бо звістка про народження Спасителя означає, що серед ночі людського буття ми не є самі, ми не є покинуті й забуті. Але те світло означає, що всі ті тривоги і труднощі з нами переживає сам Син Божий. Тому ми сприймаємо цю радість і не боїмося іти вперед».

В історії завжди діють подібні сили, які діяли і під час народження Христа. «Найперше у Таїнстві Різдва, – зауважив духовний лідер греко-католиків, – бачимо Святе сімейство: Пречисту Діву Марію і обручника Йосифа, які сприйняли дар життя, бережуть і захищають його. Ми бачимо, що сьогодні саме християнська родина є надією на краще майбутнє українського народу. Тому так потребуємо міцної сім'ї».

Різдво – це є родинне свято. «Завжди в народженні Різдва Христового починають діяти різні сили людської душі. Наша віра завжди має узгоджуватися з нашим розумом. І у Таїнстві Різдва ми бачимо, як мудреці зі Сходу, які є наче образом науки свого часу, приходять, аби свої дари принести новонародженому Спасителеві. Сьогодні ми теж, святкуючи Різдво, намагаємося нашу віру поглибити нашим розумом, а через наше розуміння зростати у вірі. Тому кожен із нас покликаний пізнати новонародженого Бога і пізнати створений ним світ», – вважає Предстоятель Церкви.

В історії людства завжди є хтось, хто інвестує в життя, і хтось, хто інвестує у смерть. «У події Різдва Христового ми теж бачимо земного володаря, який хоче для себе, своєї геополітичної волі використати навіть Священне Писання... і намагається вбити новонародженого Бога», – звернув увагу Глава УГКЦ.

Бачимо, що подібні сили діють і сьогодні… «Під час цього благодійного вечора хочемо скласти наші пожертви, аби врятувати життя. Але хтось інвестує сьогодні в смерть. Якось один військовий пояснив мені, скільки коштує один постріл «Граду». Повірте мені, ми за сьогоднішній вечір не зберемо таких коштів. Тому я закликаю вас у цьому Різдві інвестувати в життя і перемогти Божим миром війну, яку нам нав'язують», – закликав Блаженніший Святослав.

«Бажаю вам не боятися прийдешнього дня. Бо завтрашнім днем є ніхто інший, як новонароджений Спаситель», – побажав Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні