УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ: «Війна показала, хто який християнин і хто який політик в Україні»

01.07.2022 07:00
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
Коли надворі війна, коли народ переживає такі трагічні обставини, тоді по-справжньому виявляється, хто є хто. Під час війни були зірвані всі маски, демасковані всі зрадники. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у програмі «Відкрита Церква» на тему «Бути милосердним серед зла війни».

«Але і відкрилася вся глибина серця кожної доброї людини. Тоді справді можна було побачити, хто як любить Україну, чи це лише гарні гасла, гарні слова, лише політичні амбіції чи справжня любов до своєї Батьківщини, якою ми живемо на щодень», – наголошує Блаженніший Святослав.

Предстоятель переконує, що незалежно від того, є війна чи мир, ми повинні бути християнами, бути милосердними.

Чинити діла милосердя до тих, хто потребує допомоги, – це щось, що належить до осердя християнської віри.

І коли треба показати, ким ти є, зауважив духовний лідер, християни показують, що вони є людьми Божого милосердя.

«Ми не тільки віримо в Боже милосердя, а і є його носіями. Тож якщо хтось зве себе християнином, а під час війни закриває своє серце перед потребуючими людьми, його не зворушують кадри розбитих домівок, поранених людей, мільйони біженців, то його християнство поверхове, несправжнє», – додав Предстоятель.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні